1. Зърнени култури, съдържащи глутен, а именно: пшеница, ръж, ечемик, овес, спелта (вид пшеница), камут (вид едра твърда пшеница) или техни хибридни сортове, както и продукти от тях
2. Ядки, а именно: бадеми (Amygdaluscommunis L.), лешници (Corylusavellana), орехи (Juglansregia), кашу (Anacardiumoccidentale), пеканови ядки (Caryaillinoiesis (Wangenh.)К. Koch), бразилски орехи (Bertholletiaexcelsa), шамфъстък (Pistaciavera), орехи макадамия или орехи Куинсленд (Macadamiaternifolia) и продукти от тях
3. Фъстъци и продукти от тях.
4. Яйца и продукти от тях.
5. Мляко и млечни продукти (включително лактоза).
6. Риба и рибни продукти.
7. Ракообразни и продукти от тях.
8. Мекотели и продукти от тях.
9. Соя и соеви продукти
10. Сусамово семе и продукти от него.
11. Целина и продукти от нея.
12. Синап и продукти от него.
13. Лупина и продукти от нея.
14. Серен диоксид и сулфити с концентрация над 10 mg/kg или 10 mg/litre, изразени под формата на общ SO 2